Maten omrekenen

OVEN TEMPERATUREN

GAS ºF ºC  garing
1/2 250 120 Heel langzaam
1 275 140
2 300 150 Langzaam
3 325 170
4 350 180 Gemiddeld
5 375 190
6 400 200 Gemiddeld tot heet
7 425 220
8 450 230 Heet
9 475 240 Erg heet

VLOEISTOFFEN

PINT Hoeveelheid CUPS FL 0Z.
100ml 3 ½
125ml ½ 4 1/2
1/4 150ml 5
200ml 7
250ml 1 9
½ 275ml 10
300ml 11
400ml 14
500ml 2 18
1 570ml 20
750ml 3 26
1 ¾ 1.0L 4 35
2 1.1L 40
1.3L 5 46
3 1.7L 60
2.0L 8 70


BAKMATEN OMREKENEN

BLOEM
1 cup bloem = 140 grams
¾ cup bloem = 105 gram
½ cup bloem = 70 gram
¼ cup bloem = 35 gram

GERAFFINEERDE SUIKER
1 cup geraffineerde suiker = 200 gram
¾ cup geraffineerde suiker = 150 gram
2/3 cup geraffineerde suiker = 135 gram
½ cup geraffineerde suiker = 100 gram
1/3 cup geraffineerde suiker = 70 gram
¼ cup geraffineerde suiker = 50 gram

POEDER SUIKER 
1 cup poedersuiker = 160 gram
¾ cup poedersuiker = 120 gram
½ cup poedersuiker = 80 gram
¼ cup poedersuiker = 40 gram

SLAGROOM
1 cup slagroom = 235 gram
¾ cup slagroom = 175 gram
½ cup slagroom = 115 gram
¼ cup slagroom =  60 gram
1 eetlepel slagroom = 15 gram

BOTER
1 cup boter = 8 ounces = 230 gram
½ cup boter = 4 ounces = 115 gram

1 CUP  naar GRAM
Geraffineerde suiker = 200 gram
Bruine suiker = 220 gram
Poedersuiker = 125 gram
Bloem = 145 gram
Gezeefde bloem = 125 gram
Maismeel = 125 gram
Cacao = 105 gram
Melkpoeder = 68 gram
Melk = 245 ml
Boter = 230 gram
Olie = 224 ml
Gecondenseerde melk = 306 ml
yoghurt = 245 ml
Water = 235 ml
Slagroom = 235 gram

LEPELS
1 eetlepel = 15 ml
1 theelepel = 5 ml
1 eetlepel = 3 theelepels
1 cup = 16 eetlepels
1 kg = 2.2 pond

LET OP: niet overal wordt voor een eetlepel hetzelfde gerekend. Zo is een Nederlandse eetlepel is 30 ml en een Australische eetlepel 20 ml.