Bruschetta

Dit gerecht kan als een bijgerecht worden geserveerd en is een eigen interpretatie van een recept dat ik bij een Weber Gill-Academy – Exclusief heb gehad.

Voorbereiding: 00:30:00 GrillTijd: 01:00:00

Boodschappenlijst:

  • Brood (hard bolletje) 4
  • Paprika – rood 2
  • Paprika – geel 2
  • Paprika – groen 2
  • Knoflook (bol)
  • Speklap 4 Plakje(s)
  • Olijfolie (extra virgin)
  • Wijn azijn 3 Eetlepels
  • Snufje Peper
  • Salie (blaadjes) 6
  • Snufje Zeezout
  • Parmezaanse kaas (geraspt) 100 Gram

Rooster de paprika en de knoflook op directe/gemiddelde wijze op het rooster.
Evt kun je ze ook tussen het houtskool leggen.
Blijf erbij om ze regelmatig te keren.


Wanneer de paprika’s zacht aanvoelen, plaats je ze in een grote schaal.
Dek de schaal af met plastic folie en laat ze even hierin staan.
Dit vergemakkelijkt het verwijderen van het velletje.
Verwijder de pitjes en snij de paprika in grove stukken en plaats in een schaal.
Rooster het spek krokant en snijd dit in dunne repen en hou dit apart.
Druk de gare pulp uit de knoflook en meng deze met olijfolie, peper en zout.


Snij het brood overdwars door en besmeer het met olijfolie en gepofte knoflook.
Rooster het brood kort op de grill.

 

 


Beleg de geroosterde kant met het paprika mengsel en bestrooi het met parmezaanse kaas, spek en fijngesneden salie.

 

 


Warm nog even indirect op tot de kaas gesmolten is.
Serveer op een grote schaal als tussendoortje.

 

 


Eet smakelijk….

Geef een reactie