Pulled Pork Low & Slow

Dit gerecht heb ik gevonden op de Weber site. Dit gerecht staat op diverse websites. Zoek maar eens op Pulled Pork.  Hier is het meer de beschrijving van de methode, dan een precies recept. Voor het rookhout, de rub en de BBQ-saus moet je gewoon gebruiken wat je lekker vind. Belangrijk bij Low & Slow: Hou de BBQ op een lage temperatuur (ongeveer 107 C = 225 F).

Voorbereiding: 00:05:00 GrillTijd: 08:00:00 – 18:00:00

Boodschappenlijst:

  • Hele Procureur 2,5 Kg

Trim van de procureur eerst het overtollige vet.

 

 

 

 


Smeer de procureur ruim in met je favoriete rub.
Hierna wikkel je deze in vershoudfolie en zet je deze voor een nachtje in de koelkast.

 

 

 


Steek de barbecue aan en zorg dat de temperatuur stabiel op 107 graden Celcius blijft.
Als de barbecue op temperatuur is, voeg dan wat rookhoud toe en wacht tot deze begint te roken.
Haal nu het vlees uit de koelkast, haal het folie eraf en leg deze op het rooster.
Zorg ervoor dat er de eerste uren voldoende rookhout wordt toegevoegd.

 


Na het een uur of drie zal de kerntemperatuur ongeveer 65 graden Celcius zijn.
Nu kan je de procureur insmeren met barbecuesaus, zodat deze een mooie korst (bark) zal krijgen.
Na een half uurtje kan je nu de procureur inpakken in aluminium folie en weer terugleggen op het rooster.
Als de kerntemperatuur 88 graden Celcius heeft berijkt, kan je deze weer uitpakken.
Vang het vocht dat in de folie zit op en bewaar dit.
Smeer nogmaals in met barbecuesaus en leg weer terug op het rooster tot 92 graden Celcius.


Nu kan je de procureur van de barbecue halen en een klein uurtje laten rusten onder aluminium folie.

 

 

 

 


Pak nu twee vorken en trek de procureur uit elkaar. Hier komt ook de naam Pulled (=getrokken) Pork (=varken) vandaan.

 

 

 


Meng de eindsaus erdoorheen en serveer op een broodje met wat Coleslaw.

 

 

 

 


Eet smakelijk….

5 gedachten over “Pulled Pork Low & Slow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *