Spareribs Low & Slow

Dit gerecht staat op diverse websites. Zoek maar eens op Ribs 3-2-1. Hier is het meer de beschrijving van de methode, dan een precies recept. Voor het Rookhout, de Rub en de BBQ-saus moet je gewoon gebruiken wat je lekker vind. Belangrijk bij Low & Slow: Hou de BBQ op een lage temperatuur (ongeveer 107 C = 225 F) Krijg je de temperatuur niet zo laag, dan kan je de tijden iets verkorten. Bijvoorbeeld 2:30-1:15-0:35, zolang de verhouding maar 3-2-1 is.

Voorbereiding: 00:15:00 GrillTijd: 06:00:00

Boodschappenlijst:

  • Spare ribs (baby back) 1 slab per persoon
  • Rub naar keuze
  • Rookhout
  • Barbecue saus

Stap 3:
Leg de ribs eerst drie uur indirect met rookhout.

 

 

 


Stap 2:
Na drie uur de ribs inpakken in (dik) aluminium folie met een scheutje vocht erin (appelsap).

 

 


Stap 1:
Na nog eens twee uur, de ribs uitpakken en insmeren met barbecue saus.
Nu nog een uurtje geduld.

 

 


Na het laatste uur zijn de ribs klaar en kunnen gesneden worden.

 

 

 


Eet smakelijk….

Geef een reactie