Categories: Uncategorized

[Mannen-]BBQ party 31-08-2024

Omdat mijn vrouw en dochter een weekendje weg gingen, heb ik op zaterdag 31-8-2024 een [Mannen-]BBQ party georganiseerd.
‘s Ochtends om een uur of 10 nog even de laatste boodschappen gedaan en om 11 begonnen met de Coleslaw en Chimichurri.
Om 12 uur de smoker opgestart en de spare-ribs voorbereid (vlies eraf en in de rub), zodat deze om 1 uur op de smoker konden.
Ondertussen kwam de eerste gast al met een koelbox gevuld met bier van brouwerij “de Molen”. Niet lang daarna kwamen de andere gasten ook. Even na 3 uur de andere bbq (in 2 zones) opgestart voor het betere grillen en de ribs op de smoker ingepakt in alu-folie.
Toen de bbq was opgewarmd gingen de Texas style worstjes erop, zodat ik rond 4 uur de eerste gang kon serveren.
Omstreeks half 5 de ribs weer uitgepakt, in de saus gezet en weer op de smoker gelegd.
Om 5 uur was het zover, de ribs konden van de smoker en na alle ribben losgesneden te hebben gingen deze op de diverse borden.
Even later heb ik de Picanha op de smoker gelegd, zodat deze rustig op temperatuur kon komen. Om de temperatuur een beetje in de gaten te kunnen houden heb ik de Meater+ thermometer gebruikt.
Nu was het tijd om de Bavette op de grill te leggen. Deze was rond zessen klaar en na even te laten rusten was deze nog heel erg sappig.
Als laatste heb ik daarna de Picanha op de grill gelegd en toen de Meater+ aangaf dat deze op temperatuur was aangesneden en uitgedeeld.
Natuurlijk zijn er ook de nodige biertjes gedronken en de Coleslaw en Chimichurri zijn ook bijna helemaal opgegaan.
Al met al vond ik het een zeer geslaagd feestje !!!

GintownAdmin

Share
Published by
GintownAdmin

Recent Posts

Recept voor Coleslaw toegevoegd

Dit recept heb ik in het verleden al een paar keer gemaakt en ik moest…

4 maanden ago

Voor authentieke Japanse messen moet je hier zijn…

HOCHO KNIFES heeft een uitgebreide collectie Japanse kwaliteits messen

11 maanden ago

Recept voor “Roast Melted Porchetta” toegevoegd

Tijdens onze vakanties op Samos hadden we dit gerecht een paar keer besteld. Recept gevraagd,…

2 jaar ago

BBQ workshop gegeven bij Westcord Delft

Voor het keukenpersoneel van het Westcord hotel in Delft is een BBQ workshop georganiseerd. Na…

3 jaar ago

1e keer zelf worsten maken

Ik heb al een tijdje een handbediende gehaktmolen, maar het kwam er steeds niet van…

3 jaar ago

Review: Horl 2 messenslijper

Toen ik ergens op het internet een advertentiefilmpje van de De Horl 2 messenslijper zag,…

4 jaar ago