Categories: Wedstrijden

Springbreak BBQ Contest 2019

Afgelopen weekend was het alweer zover: de 2e editie van “Springbreak BBQ Contest” in Lommel (Belgie)

Op zondag vroeg opgestaan en de auto ingestapt (7:00), zodat ik op tijd bij de jury inschrijving kon zijn (9:00). Voor de meeste juryleden en teams is dit de eerste wedstrijd van 2019, dus we hadden elkaar sinds september niet meer gezien.
Na het inschrijven het veld rond gegaan om de teams geluk te wensen, foto’s te maken en een beetje bij te praten. Om 11:00 begon de judge-meeting. Hier worden de regels nog een keer doorgenomen en daarna de eed afgelegd.
Nog een kleine pauze en daarna om 11:45 klaar zitten voor de 1e ronde om 12:00.
De 1e ronde is altijd kip. Daarna kwamen om 12:30 de 2e ronde ribs, om 13:00 de 3e ronde pork en om 13:30 de 4e en laatste verplichte ronde brisket.
Vaak wordt er nog een extra optionele ronde gedaan en die wordt door de organisator bepaald. Dit keer was het een dessert, met als verplichte ingredienten: Klotsenbos likeur en Lommelse zandkoeken. Voor deze ronde hadden we wat extra tijd om het eten even te laten zakken. Deze ronde kwam om 14:30.

Nu was het wachten op de uitslag en de prijsuitrijking, die begon om 18:00. In deze tijd zijn de teams hun tenten al aan het afbreken, zodat ze na de prijsuitreiking direct op huis aan kunnen

Al met al weer een geslaagde en goed georganiseerde dag waar ik na lange tijd weer een hoop van mijn bbq-vrienden heb gesproken.

GintownAdmin

Share
Published by
GintownAdmin

Recent Posts

[Mannen-]BBQ party 31-08-2024

Omdat mijn vrouw en dochter een weekendje weg gingen, heb ik op zaterdag 31-8-2024 een…

1 week ago

Recept voor Coleslaw toegevoegd

Dit recept heb ik in het verleden al een paar keer gemaakt en ik moest…

4 maanden ago

Voor authentieke Japanse messen moet je hier zijn…

HOCHO KNIFES heeft een uitgebreide collectie Japanse kwaliteits messen

11 maanden ago

Recept voor “Roast Melted Porchetta” toegevoegd

Tijdens onze vakanties op Samos hadden we dit gerecht een paar keer besteld. Recept gevraagd,…

2 jaar ago

BBQ workshop gegeven bij Westcord Delft

Voor het keukenpersoneel van het Westcord hotel in Delft is een BBQ workshop georganiseerd. Na…

3 jaar ago

1e keer zelf worsten maken

Ik heb al een tijdje een handbediende gehaktmolen, maar het kwam er steeds niet van…

3 jaar ago