Springbreak BBQ Contest 2019

Afgelopen weekend was het alweer zover: de 2e editie van “Springbreak BBQ Contest” in Lommel (Belgie)

Op zondag vroeg opgestaan en de auto ingestapt (7:00), zodat ik op tijd bij de jury inschrijving kon zijn (9:00). Voor de meeste juryleden en teams is dit de eerste wedstrijd van 2019, dus we hadden elkaar sinds september niet meer gezien.
Na het inschrijven het veld rond gegaan om de teams geluk te wensen, foto’s te maken en een beetje bij te praten. Om 11:00 begon de judge-meeting. Hier worden de regels nog een keer doorgenomen en daarna de eed afgelegd.
Nog een kleine pauze en daarna om 11:45 klaar zitten voor de 1e ronde om 12:00.
De 1e ronde is altijd kip. Daarna kwamen om 12:30 de 2e ronde ribs, om 13:00 de 3e ronde pork en om 13:30 de 4e en laatste verplichte ronde brisket.
Vaak wordt er nog een extra optionele ronde gedaan en die wordt door de organisator bepaald. Dit keer was het een dessert, met als verplichte ingredienten: Klotsenbos likeur en Lommelse zandkoeken. Voor deze ronde hadden we wat extra tijd om het eten even te laten zakken. Deze ronde kwam om 14:30.

Nu was het wachten op de uitslag en de prijsuitrijking, die begon om 18:00. In deze tijd zijn de teams hun tenten al aan het afbreken, zodat ze na de prijsuitreiking direct op huis aan kunnen

Al met al weer een geslaagde en goed georganiseerde dag waar ik na lange tijd weer een hoop van mijn bbq-vrienden heb gesproken.