Aardappelstoofpannetje

Dit gerecht kan als een bijgerecht worden geserveerd en is een eigen interpretatie van een recept dat ik op www.bbqpitboys.com heb gezien.

Voorbereiding: 00:30:00
GrillTijd: 01:00:00

 

 

 

 

Boodschappenlijst:

  • Aardappel   2   Per persoon
  • Ontbijtspek   6   Plakje(s)
  • Knoflook   3 teentjes 
  • Spekreepjes   250   Gram
  • Cajun kruiden   2   Theelepels
  • Oregano   1   Eetlepel
  • Peper   1   Theelepel
  • Zout   2   Theelepels
  • Paprika – geel 
  • Paprika – groen 
  • Paprika – rood
  • Ui (geel)   2

We beginnen met een aantal aardappelen, al dan niet geschild.
Gebruik zoveel aardappelen als je denkt nodig te hebben, meestal 1 of 2 per persoon.
Zorg er wel voor dat ze allemaal op de bodem van de pan kunnen liggen, dus zonder te stapelen.

 

 


Snij de plakjes ontbijtspek en de teentjes knoflook in kleine plakjes, zodat deze later makkelijk in de aardappel kunnen worden geplaatst.

 

 

 


Om de aardappels in te kepen, zonder deze geheel door te snijden, leg je de aardappel tussen twee houten pollepels.
Snij de aardappels om de 3-5 mm in.

 

 

 


In de nu gemaakte inkepingen, leg om en om een plakje ontbijtspek en een plakje knoflook.

 

 

 

 


Leg de gevulde aardappelen op de bodem van de Dutch Oven.

 

 

 

 


Neem nu de ui en de drie kleuren paprika, snij deze in kleine blokjes en spoel de gesneden groenten af.

 

 

 

 


Strooi eerst de kruiden over de aardappelen (zout, peper, oregano, cajun kruiden en wat je verder lekker vind).
Daarna volgen de spekreepjes.

 

 

 


Nu is het de beurt aan de geneden groenten.
Hierna nog een paar kleine klontjes roomboter.

 

 

 

 


Zet de Dutch Oven zonder deksel boven de hete kolen, met in het begin een beetje rookhout.
Na ongeveer een kwartier, als deze begint te pruttelen, doe je het deksel erop.
Nu kan deze eventueel indirect worden geplaatst, zodat je nu tegelijk ook andere gerechten kunt klaar maken, maar zorg er wel voor dat het zachtjes blijft pruttelen.

 


Eet smakelijk….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.