Droge rubs

Wat is een droge rub?

Een rub is een mix van droge kruiden die wordt gebruikt om het vlees / vis / gevogelte mee in te wrijven alvorens deze te bereiden.
Ook wel droge marinade genoemd.

Wat is het voordeel van een droge rub?

Een droge rub werkt sneller dan een natte marinade.
Een droge rub blijft beter dan een natte marinade op het vlees zitten en loopt er niet vanaf.

Hoe gebruik je een droge rub?

Strooi de rub over het vlees en wrijf het in.
Gebruik niet teveel, anders proef je het vlees niet meer, maar alleen nog maar de rub.
Laat nu 1 – 2 uur intrekken. Bij dikke stukken vlees kan dit langer duren.

Hoe maak je een droge rub?

Een basis recept voor een droge rub vind je hier.
Wil je deze pittiger, voeg dan bijvoorbeeld wat Cayennepeper toe.
TIP: Experimenteer naar believen, maar schrijf op wat je gebruikt, zodat je de rub de volgende keer weer iets kan aanpassen.