Product | Temperatuur | Globale bereidingstijd | |||||
BBQ °C |
Kern °C |
||||||
Rundvlees | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Brisket | 100 | 150 | 88 | 96 | 12-20 uur | 2.5 uur/kilo | |
Beef ribs | 100 | 150 | 85 | 95 | 4-10 uur | ||
Rib roast / Côte de boeuf | 100 | 150 | 54 | 63 | 1-4 uur | 30 min. /kilo | |
Steak heel | 100 | 150 | 54 | 63 | 1-3 uur | 30 min./kilo | |
Runderworst | 100 | 150 | 57 | 71 | 30-90 min. | ||
Tri-tip / Liesstuk / Ezeltje | 100 | 150 | 54 | 60 | 1.5-3 uur | ||
Rollade | 100 | 150 | 52 | 85 | 1.5-3 uur | 1.5 uur/kilo | |
Steak high and fast | 170 | 260 | 49 | 68 | 10-15 min. | 2×1.5 à 3.5 min. / kant | |
|
|||||||
Kalfsvlees | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Kalfsvlees roast / hele delen | 100 | 150 | 57 | 71 | 1-1.5 uur | 1 uur/kilo | |
Kalfsvlees, hoteletten, steaks | 170 | 260 | 57 | 68 | 10-15 min. | 5 à 7 min/kant | |
|
|||||||
Varkensvlees | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Schouder heel / Boston But | 100 | 150 | 88 | 96 | 8-16 uur | 3 uur/kilo | |
Baby back ribs / rugribben | 100 | 150 | 82 | 88 | 4-6 uur | ||
St. Louis style / buikribben | 100 | 150 | 82 | 85 | 5-7 uur | ||
Lende | 100 | 150 | 63 | 74 | 1-2 uur | ||
Heel varken | 100 | 150 | 74 | 88 | 8-16 uur | 2.5 uur/kilo | |
Varkensworst | 100 | 150 | 63 | 74 | 1-2 uur | ||
Ham | 100 | 150 | 63 | 71 | 3-6 uur | 2 uur/kilo | |
Procureur, snijden of pullen | 100 | 150 | 73 | 96 | 6-14 uur | 3 uur/kilo | |
Koteletten | 170 | 260 | 63 | 74 | 10-15 min. | 5 à 7 min./kant | |
|
|||||||
Gevogelte | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Kip heel | 135 | 175 | 74 | 79 | 1-2 uur | 1 uur/kilo | |
Kip delen | 135 | 175 | 74 | 79 | 45 – 90 min. | ||
Kipfilet | 100 | 150 | 66 | 74 | 45 – 90 min. | ||
Kalkoen heel | 100 | 150 | 74 | 79 | 3-8 uur | 1 uur/kilo | |
Kalkoen delen | 135 | 175 | 74 | 79 | 2-4 uur | 1 uur/kilo | |
Kalkoen borstfilet | 100 | 150 | 74 | 79 | 1-2 uur | ||
Kwartel heel | 100 | 150 | 74 | 79 | 15 – 60 min. | ||
Fazant heel | 100 | 150 | 74 | 79 | 0.5 – 2 uur | ||
Eend heel | 100 | 150 | 74 | 79 | 0.5 – 2 uur | ||
Eendenborst filet | 100 | 150 | 49 | 68 | 15 – 45 min. | ||
|
|||||||
Lamsvlees | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Lamsschouder | 100 | 150 | 60 | 70 | 1-3 uur | ||
Lamsbout | 100 | 150 | 60 | 70 | 2-3 uur | ||
Lamsrack | 100 | 150 | 50 | 60 | 20 – 60 min. | ||
Lamsfilet | 100 | 150 | 50 | 60 | 20 – 60 min. | ||
|
|||||||
Vis- Schaal en Schelpdieren | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Zalm heel | 100 | 130 | 57 | 63 | 40 min. – 2 uur | ||
Zalm filet | 100 | 130 | 57 | 63 | 10 min. – 1 uur | ||
Forel heel | 100 | 130 | 57 | 63 | 20 min. – 2 uur | ||
Witvis filet | 100 | 130 | 57 | 63 | 10 min. – 1 uur | ||
Witvis heel | 100 | 130 | 57 | 63 | 40 min. – 2 uur | ||
Garnalen | 100 | 130 | 57 | 60 | 10 – 30 min | ||
Kreeft | 100 | 130 | 57 | 60 | 15 – 60 min. | ||
|
|||||||
Diversen | van | tot | van | tot | tijd | of | |
Fatty / Meatloaf | 120 | 150 | 63 | 71 | 1-3 uur | ||
MOINK Balls | 120 | 150 | 57 | 71 | 30 – 90 min | ||
Hamburgers, rund, low & slow | 100 | 150 | 57 | 71 | 30 – 90 min. | ||
Hamburgers, rund, high & fast | 170 | 260 | 57 | 71 | 8-15 min. | 4 à 7 min./kant |