Bacon nuggets worden ook wel “Pork belly burnt ends” genoemd.
Voorbereiding: 00:10:00 GrillTijd: 06:00:00
Boodschappenlijst:
- Varkensbuik
- Rub
- Roomboter
- Bruine suiker
- BBQ saus
Snij de varkensbuik in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Bestrooi de blokjes met (je favoriete) BBQ-rub en zorg dat ze aan alle zijden zijn bedekt.
Stook de bbq op voor low & slow en leg de blokjes op het BBQ rooster. Voeg ook een blokje (fruit-)rookhout toe.
Na 2,5 – 3 uur haal je de gerookte blokjes van het rooster en doe je ze in een aluminium schaal.
Voeg nu de roomboter en de bruine suiker (eventueel ook wat Maple siroop).
Zet terug op de BBQ.
Na nog een uur of 2, haal je het bakje van de BBQ en leg je de blokjes ingesmeerd met je favoriete BBQ-saus in een schone schaal.
Zet deze nog een half uurtje op de BBQ, zodat de saus kan karameliseren.
Zet ze nu direct op tafel en zorg voor wat prikkertjes, want ze zijn nu nogal kleverig.
Eet smakelijk
Echt heel lekker!
Oohhhh lekkerrrrr!!
Bedankt weer voor het proeven!