KCBS – Geschiedenis

Geschiedenis van de Kansas City Barbeque Society

(vertaald van https://www.kcbs.us/about_history.php)

Op een avond, in de herfst van 1985, waren Carolyn en Gary Wells en Rick Welch, a.k.a. Sir Loin, aan het praten over barbecue. Carolyn was Executive Vice President van Wicker Barbeque Products bedrijf (een grote barbecue marinade en baste bedrijf, hoofdzakelijk in het zuiden van de VS), en uitgebreid in de barbecue markt. Alle competitie was in de paar bestaande barbecue competities in de omgeving – The American Royal, The Great Lenexa Barbeque Battle, en de Blue Springs Blaze Off. Leden van andere kookteams vroegen altijd wanneer het volgende evenement zou worden gehouden. Helaas, er waren geen.

Dus, tijdens het bespreken van dit dilemma, besloten Carolyn, Gary en Rick om een ​​club voor de koks te vormen. Het enige criteria voor het lidmaatschap waren dat als het niet serieus genomen werd, dat is een redden voor diskwalificatie. Wat wordt de naam van de organisatie? Na semi-serieuze beraadslaging werd de naam “Kansas City Barbeque Society” gekozen: het liet veel ruimte voor interpretatie! Hoe bereiken we de andere koks? We hebben besloten om een ​​barbecue nieuwsbrief samen te stellen. Zo werd “The Bullsheet.” geboren. Lidmaatschap werd vastgesteld op $ 12 per jaar om af te drukken en te verzenden. Ongeveer twintig mensen werden lid.

Omdat de eerste barbeque wedstrijd aan het eind van juni was, besloten de leden om een ​​interne wedstrijd te doen. In de traditie van honkbal werd het ‘KCBS Spring Training’ genoemd. Hun vriend, Dan Haake, had een paardenboerderij en kwam overeen om het evenement te hosten. Omdat ze geen geld voor prijzengeld of trofeeën hebben, kochten ze kwart trofeeën en getypte labels voor de categorie prijzen. Een papieren kroon werd gemaakt voor de winnaar. Uitnodigingen zijn verstuurd en aanmeldingen zijn teruggekomen. Tweeëntwintig teams kwamen naar de eerste ‘KCBS Spring Training’ en het lidmaatschap werd dertig dollar. Iedereen vond het een leuke wedstrijd en er werd besloten dat deze club goed zou zijn.

Na de American Royal, in oktober was er tot de lente niets te doen. In het kader van de terugtrekking van barbecue, besloten de leden dat ze eind januari een nieuwjaarfeest moesten hebben (ze wilden geen haast hebben). Er werd gepland voor een diner en een kort programma. Uitnodigingen werden verzonden en meer dan honderd mensen kwamen op bezoek met hun barbecue vrienden. Uit het enthousiasme dat werd opgebouwd, werd besloten dat de club in een echte organisatie werd geformaliseerd. Er werden negen toegewijde leden geselecteerd voor de eerste raad van bestuur. Er werden maandelijkse vergaderingen gehouden om procedures vast te stellen. Periodieke nieuwsbrieven bleven uitgaan en er waren nu iets meer dan 100 leden.

De vereniging begon oproepen te ontvangen van organisaties die barbecuewedstrijden wilden organiseren. Ze wilden dat KCBS hun evenement zou sanctioneren. Wacht even, dit wordt serieus. Tot op dit moment had elke wedstrijd zijn eigen regels en beoordelingsprocedures. Er werd besloten een comité in te stellen om standaard regels en voorschriften vast te stellen voor nieuwe wedstrijden. Een vriend schreef een programma voor het tabelleren van scores. KCBS ging hi-tech! De wedstrijdfenomenen groeiden snel, evenals het aantal teams en het aantal KCBS-lidmaatschappen.

De Bullsheet is uitgegroeid van een 8.5 x11″ tweezijdige nieuwsbrief naar een officieel tabloid. Het nieuws is uitgebreid van enkel wedstrijden naar alle soorten barbecue informative: persoonlijkheden, recepten, kooktechnieken en gebeurtenissen buiten het KC-gebied. Er was zoveel mogelijk nieuws dat er besloten werd om een ​​redacteur in te huren. Het was 1988 en de vereniging had nu 800 leden!

Oproepen en brieven begonnen binnen te komen vanuit de hele Verenigde Staten. Meer commissies werden opgericht om  wedstrijden te sanctioneren, computers werden aangekocht, telefoon- en faxlijnen toegevoegd. Lidmaatschap bleef groeien en KCBS werd een informeel maar gerespecteerd BBQ netwerk van informatie

In 1987 verzamelden Rick Welch, Karen Adler en Westport Publishers de recepten van leden in een kookboek genaamd “The Passion of BBQ.” Het boek verkocht goed. Het had informatie over KCBS, waardoor er meer aanvragen binnen kwamen. Het Conventie- en Bezoekersbureau heeft kennis genomen van het bestaan ​​van de vereniging en begon voor barbecue-vragen door te verwijzen naar  KCBS. Het netwerk bleef groeien.

De traditie van de “New Year’s Party” groeide ook. Programma’s werden toegevoegd om een ​​”Team of the Year” toe te wijzen op basis van cumulatieve wedstrijdscores van het voorgaande jaar. Er werd een “Hall of Flame” geopend. Ribbies (boners) en Piggie (uitstekende service) prijzen werden opgericht. Ph.B. (Doctor of Barbeque Philosophy), M.B. (Master of Barbeque) en B.S. (Barbeque Science) -graden werden toegekend aan de Universiteit van Remus Powers ‘Greasehouse University

In 1993 bedroeg het aantal KCBS-lidmaatschappen al 1.400 personen. De systemen waren op zijn plaats en de KCBS draaide als een semi-geoliede machine. Het aantal wedstrijden bleef groeien, en KCBS sanctioneerde wedstrijden ruim buiten het Middenwesten. Dankzij de toegewijde leden heeft deelname aan financieringsprojecten het Genootschap toegelaten verdere groei te ervaren. Door verwijzingsprogramma’s  zijn het aantal lidmaatschappen en naamsbekendheid toegenomen.

In januari 1995 heeft de Raad deelgenomen aan strategische plannen om de ordelijke groei in de volgende eeuw te bepalen. Doelstellingen werden vastgelegd en opdrachten gedelegeerd. Grote plannen zijn in de maak voor de maatschappij, met de nadruk op barbecueonderwijs. Verder, het vergroten van het bewustzijn van barbecue en plezier, KCBS is de stem van de barbecue wereld

Vandaag de dag, is onze stem groter dan ooit. Dankzij de media-aandacht en de populariteit van gebeurtenissen in alle BBQ-dingen, is de groei sinds de late jaren ’90 ontploft. Het bestuur is nog steeds een vrijwilligersraad, maar regelt de grootste samenleving van BBQ-liefhebbers ter wereld. We hebben meer dan 19.000 leden wereldwijd en we sanctioneren meer dan 450 evenementen per jaar.

Dus als u van BBQ houdt … als u wilt leren hoe u beter kunt barbecuen … of als u een nieuw evenement wilt creëren dat wordt geregeld en bijgewoond door de pro’s … dan heeft u de juiste plaats gevonden. Neem contact met ons op om te zien hoe we dingen direct kunnen regelen!