Dit recept heb ik op BBQ-NL gezien.
Voorbereiding: 00:10:00 Marineertijd: 72:00:00 GrillTijd: 01:00:00
Boodschappenlijst:
- Buikspek zonder zwoerd 1 Kilo
- Kipkruiden pikant (zakje) 30 Gram
- Ketjap Manis 5 Eetlepel
- Water 2 Eetlepel
- Worchestershire 1 Theelepel
- Colorozo 8 Gram
Maak de marinade aan door alle ingredienten met elkaar te mengen.
Neem het stuk buikspek en prik dit aan beide zijden in met een vork, zodat dalijk de marinade goed in het vlees kan trekken.
Doe het vlees in een afsluitbare zak en voeg de marinade toe.
Masseer de marinade goed in het vlees en leg deze zak nu drie dagen in de koelkast.
Na drie dagen kun je het vlees op de BBQ leggen. Hou ongeveer 165 graden aan.
Na ongeveer een uur is de gewenste kerntemperatuur van 72 graden bereikt en kan je het vlees onder aluminiumfolie even laten rusten.
Nu kan je het in blokjes snijden en opdienen.
Eet smakelijk….