Dit recept heb ik gevonden op de site van het BBQgenootschap.
Voorbereiding: 00:10:00 GrillTijd: 00:45:00
Boodschappenlijst:
- Jalapeño pepers
- Gehakt
- Roomkaas (bijv. Philadelphia)
- Paprika poeder
- Geraspte kaas
Van de Jalapeño pepers snij je eerst het steeltje eraf en daarna snij je deze in de lengte doormidden. Haal nu met een theelepeltje de zaadjes en zaadlijsten eruit. [De hitte van de pepers komt niet van de zaadjes, zoals velen denken, maar van de zaadlijsten !!!]
In een schaaltje, meng de roomkaas, geraspte kaas en het paprika poeder.
Vul nu de pepers met het kaas mengsel.
Kruid het gehakt zoals je dit het liefste hebt.
Omwikkel de pepers nu met het gekruide gehakt.
Zorg dat je genoeg gehakt gebruikt, anders barsten ze open.
Leg ze nu indirect op de BBQ bij 180 °C en voeg wat rookhout toe.
Na ongeveer drie kwartier zijn ze klaar.
Laat ze nog wel eerst even afkoelen. De vulling is nogal heet.
Eet smakelijk