Dit gerecht kan als een bijgerecht worden geserveerd en is een eigen interpretatie van een recept dat ik bij een Weber Gill-Academy – Exclusief heb gehad.
Voorbereiding: 00:10:00 MarineerTijd: 00:15:00 GrillTijd: 00:10:00
Boodschappenlijst marinade:
- Olijfolie (extra virgin) 10 Eetlepels
- Balsamico azijn 8 Eetlepels
- Soja saus 3 Eetlepels
- Rozemarijn 2 verse takjes
- Snufje Zout
- Snufje Peper
Boodschappenlijst champignons:
- Champignons (groot) 15
- Blauwe kaas 300 Gram
- Knoflook (teentjes) 2
- Snufje Peper
- Peterselie 1 Bosje
- Snufje Zout
- Broodkruim 250 Gram
Verwijder de stelen van de champignons.
Roer de ingredienten voor de marinade door elkaar met een garde.
Marineer de champignons met de marinade en laat ze 15 min staan.
Bereid de grill voor op indirecte wijze.
Meng het broodkruim, de knoflook en de kruiden door elkaar.
Grill de champignons eerst met de bolle kant naar boven voor zo’n 4 a 5 minuten met een gesloten deksel.
Bestrijk ze met een beetje marinade en draai ze vervolgens om en leg in elke champignon een stukje blauwe kaas en een beetje van het broodkruim.
Plaats het deksel er nog even op.
Waneer ze zacht aanvoelen zijn ze klaar om te serveren.
Eet smakelijk….