Voorbereiding: 00:15:00 GrillTijd: 03:00:00
Boodschappenlijst:
- Olijfolie
- 1 Kg. Runderlappen
- Bloem
- 1 tl kaneel
- 1 tl geraspte nootmuskaat
- 3 laurierblaadjes.
- 1 tl kruidnagel poeder
- 1 tl gemalen komijn
- 3 tl Oregano
- 6 tenen knoflook
- Peper en zout naar smaak.
- 150 ml rode wijn
- 50 ml rode wijnazijn
- 1 blik tomatenblokjes
- blikje tomatenpuree
- 10 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden.
- Worcestershire sauce.
- 500 gr. uien in grove stukken
- netje sjalotjes (350 gram)
- Water
Steek het houtvuur aan en laat de pan alvast voorverwarmen.
Snij het vlees in grove stukken.
Bestuif het vlees rondom met bloem.
Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom bruin.
Als het vlees bruin is, dan kunnen de kruiden, de knoflook de azijn, laurier, Worchestershire en de rode wijn erbij.
Laat even een paar minuten pruttelen.
Voeg nu de tomatenblokjes, zongedroogde tomaten, tomatenpuree toe en laat weer even pruttelen.
Nu de uien toevoegen en zoveel water dat het vlees onder staat.
Laat nu een uur stoven
Na dit uur de (hele) sjalotten toevoegen en nog een uurtje of twee laten door stoven.
Aan het eind nog even zonder deksel laten doorpruttelen, zodat het geheel wat inkookt en dus niet als soep op tafel komt.
Zoals hiernaast te zien, hebben wij dit met witte rijst gegeten.
Eet smakelijk….
Het water loopt uit mijn mond. Verkeerd momentje om te lezen
We hebben heerlijk gegeten van dit bijzondere gerecht.
Lekker hoor
Heerlijk gegeten