Roast Melted Porchetta

Voorbereiding: 00:15:00 GrillTijd: 00:10:00 Stooftijd: 02:30:00

Boodschappenlijst:

  • Buikspek zonder zwoerd 1,5 Kilo
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetl. Olijfolie
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 kaneelstokjes
  • 1/2 eetl. Piment
  • 1 eetl. Peperkorrels
  • 3 ster anijs
  • 1 knoflook
  • 2-3 theel. Rozemarijn
  • 4-5 theel. Tijm
  • 50 cc. rode wijn
  • 2 kippen boullion blokjes
  • 1 liter water
  • 1 eetl. Mosterd

Benodigd:

  • Dutch Oven (DO)

Verwarm BBQ voor op 180°C.
Snijd met een mes het pancetta kruislings aan beide kanten in.
Smeer in met olijfolie en rub met zout en peper.
Grill het buikspek aan beide kanten bruin.
Zet de DO in de BBQ.
Snijd de prei, wortel en ui in blokjes en doe ze in de DO.
Bak tot de groenten bruin worden.
Voeg de kaneel, piment, peper, anijs, knoflook, rozemarijn en tijm toe.
Blus af met de wijn.
Leg het buikspek in de DO, voeg het water toe en wacht 2-2 ½ uur.

Eet smakelijk….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.