Dit recept heb ik van het recepten gedeelte van de site van Weber.
Voorbereiding: 00:05:00 Marineertijd: 00:30:00 GrillTijd: 00:20:00
Boodschappenlijst:
- Zalm zijde 1 Kilo
- Olijfolie (extra virgin) 60 CC
- Soja saus 60 CC
- Mosterd (Dijon) 60 CC
- Rijstazijn 5 CC
- Mierikswortel 3 Eetlepels
- Donkere basterd suiker 2 Eetlepels
Meng alle ingredienten tot een gladde marinade. Doe de zalmfilet en de marinade in een afsluitbare plastic zak en laat deze een half uurtje in de koelkast marineren.
Hou een gedeelte van de marinade apart.
Richt de BBQ in voor indirect grillen en hou deze op ongeveer 225 graden.
Haal de zalm uit de zak en gooi de marinade weg.
De zalm kan nu, indirect, op de huid, op de BBQ worden geplaatst.
Hou het deksel gesloten.
Na ongeveer 15 minuten de filet nogmaals insmeren met de apart gehouden marinade.
Na een minuut of 2, kan je de zalm van de BBQ halen door een spatel tussen de huid en het vlees te schuiven.
Eet smakelijk….