Time and Temperature

Product Temperatuur Globale bereidingstijd
BBQ
°C
Kern
°C
Rundvlees van tot van tot tijd of
Brisket 100 150 88 96 12-20 uur 2.5 uur/kilo
Beef ribs 100 150 85 95 4-10 uur
Rib roast / Côte de boeuf 100 150 54 63 1-4 uur 30 min. /kilo
Steak heel 100 150 54 63 1-3 uur 30 min./kilo
Runderworst 100 150 57 71 30-90 min.
Tri-tip / Liesstuk / Ezeltje 100 150 54 60 1.5-3 uur
Rollade 100 150 52 85 1.5-3 uur 1.5 uur/kilo
Steak high and fast 170 260 49 68 10-15 min. 2×1.5 à 3.5 min. / kant

Kalfsvlees van tot van tot tijd of
Kalfsvlees roast / hele delen 100 150 57 71 1-1.5 uur 1 uur/kilo
Kalfsvlees, hoteletten, steaks 170 260 57 68 10-15 min. 5 à 7 min/kant

Varkensvlees van tot van tot tijd of
Schouder heel / Boston But 100 150 88 96 8-16 uur 3 uur/kilo
Baby back ribs / rugribben 100 150 82 88 4-6 uur
St. Louis style / buikribben 100 150 82 85 5-7 uur
Lende 100 150 63 74 1-2 uur
Heel varken 100 150 74 88 8-16 uur 2.5 uur/kilo
Varkensworst 100 150 63 74 1-2 uur
Ham 100 150 63 71 3-6 uur 2 uur/kilo
Procureur, snijden of pullen 100 150 73 96 6-14 uur 3 uur/kilo
Koteletten 170 260 63 74 10-15 min. 5 à 7 min./kant

Gevogelte van tot van tot tijd of
Kip heel 135 175 74 79 1-2 uur 1 uur/kilo
Kip delen 135 175 74 79 45 – 90 min.
Kipfilet 100 150 66 74 45 – 90 min.
Kalkoen heel 100 150 74 79 3-8 uur 1 uur/kilo
Kalkoen delen 135 175 74 79 2-4 uur 1 uur/kilo
Kalkoen borstfilet 100 150 74 79 1-2 uur
Kwartel heel 100 150 74 79 15 – 60 min.
Fazant heel 100 150 74 79 0.5 – 2 uur
Eend heel 100 150 74 79 0.5 – 2 uur
Eendenborst filet 100 150 49 68 15 – 45 min.

Lamsvlees van tot van tot tijd of
Lamsschouder 100 150 60 70 1-3 uur
Lamsbout 100 150 60 70 2-3 uur
Lamsrack 100 150 50 60 20 – 60 min.
Lamsfilet 100 150 50 60 20 – 60 min.

Vis- Schaal en Schelpdieren van tot van tot tijd of
Zalm heel 100 130 57 63 40 min. – 2 uur
Zalm filet 100 130 57 63 10 min. – 1 uur
Forel heel 100 130 57 63 20 min. – 2 uur
Witvis filet 100 130 57 63 10 min. – 1 uur
Witvis heel 100 130 57 63 40 min. – 2 uur
Garnalen 100 130 57 60 10 – 30 min
Kreeft 100 130 57 60 15 – 60 min.

Diversen van tot van tot tijd of
Fatty / Meatloaf 120 150 63 71 1-3 uur
MOINK Balls 120 150 57 71 30 – 90 min
Hamburgers, rund, low & slow 100 150 57 71 30 – 90 min.
Hamburgers, rund, high & fast 170 260 57 71 8-15 min. 4 à 7 min./kant