BeerCanChicken

Dit recept heb ik van het recepten gedeelte van de site van Weber.

Voorbereiding: 00:10:00 Marineertijd: 01:00:00 GrillTijd: 01:00:00

Boodschappenlijst:

  • Hele kip
  • Blikje bier


Masseer de kip met olijfolie.
Bestrooi de kip nu met een rub.

 

 



Open het blikje bier en gooi ongeveer de helft weg (of drink dit op).
Zet de kip over het blik.

 

 

 

 



Richt de BBQ in voor indirect grillen en hou deze op ongeveer 180 graden.
De kip kan nu, indirect, op de BBQ worden geplaatst.
Ik gebruik een draadloze kernthermometer van Weber, zodat ik de kip op het juiste moment van de BBQ af kan halen.

 

 

 

 



Na ongeveer een half uur de kip even omdraaien, zodat nu de andere kant naar het vuur gekeerd staat.
Na ongeveer een uur heeft de kip een kerntemperatuur van 82 graden bereikt en is deze klaar met een mooi kleurtje.

 

 

 

 


 

 

Eet smakelijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *