Deze sateh is volgens het recept van Danny Brassinga en kan hier worden gevonden op het forum van het BBQgenootschap.
Voorbereiding: 00:10:00 Marineren: 48:00:00 GrillTijd: 00:30:00
Boodschappenlijst:
- 500gr Varkensvlees (procureur) of Kip (kippendij)
- 2 teentjes Knoflook
- 5 el. Ketjap Manis (A)
- 2 tl. Ketoembar (= koriander)
- 1 tl. Djinten (= komijn)
- 1 el. Goela Djawa (= palmsuiker of ter vervanging bruine suiker)
- 1/2 tl. Zwarte Peper
- Scheutje Slaolie
- Scheutje Citroensap
Het recept is per 500 gram vlees en dit zal tussen de 10 tot 15 satehs geven, afhankelijk van hoe groot het vlees gesneden is.
Bereiding
Vlees in blokjes snijden en de rest van de ingrediënten fijn maken en vermengen. Vlees door de marinade mengen (makkelijkst in bv. Ziplock zakje) en minimaal 24 uur gekoeld laten intrekken (bij voorkeur 48 uur).
Houten/bamboe prikkers een uur laten weken in water en daarna het vlees rijgen.
Roosteren op de BBQ of gebruik de reverse sear methode, door eerst de sateh indirect te garen en daarna direct af te grillen.
Eet smakelijk
Moet je alle ingrediënten verviervoudigen als je 2 kilo vlees wilt marineren?
dank je wel.
gr Franz
Ja, maar bij het marineren is het beter om dit per 500 gr. te doen. Dus 4 zakjes van 500 gram.
Lekker