Review MEATER+

Eén van de belangrijkste tools die een pitmaster nodig heeft, naast een goede tang (en dan bedoel ik niet je schoonmoeder), is een thermometer.
Nu zijn er veel verschillende thermometers te verkrijgen, zoals:
Thermometers die je even snel in je vlees kan prikken, zoals bijvoorbeeld de Thermapen, maar ook die je gedurende de bereiding in je vlees kan laten zitten. Deze laatste werken over het algemeen met een deel dat je in het dikste deel van je vlees steekt en een gedeelte dat zich buiten de BBQ bevindt. Deze zijn over het algemeen verbonden met een draad.
Het gedeelte buiten je BBQ kan dan eventueel weer via wifi of bluetooth verbonden worden met een draadloze ontvanger of met je telefoon.
Dit werkt allemaal prima, maar wat als je een hele kip of iets anders aan het spit wilt bereiden?
Dan zit deze draad toch behoorlijk in de weg.
Daar is nu een oplossing voor!!!

De MEATER+
MEATER+Deze thermometer is een pen die je in je product stopt en zowel de kern- als de omgevings- temperatuur meet. Deze wordt via de houder, die tevens laadstation is, via bluetooth, verbonden met je smartphone waar je dan wel eerst een speciale app voor moet installeren.
Deze pen wordt automatisch ingeschakeld, zodra deze uit het laadstation wordt gehaald.
In de app kan je dan ingeven wat voor vlees je gaat bereiden en welke kerntemperatuur je wilt hebben. De app geeft aan hoe lang het product nog op de BBQ moet liggen en als je het eraf haalt, hoe lang het nog moet rusten. Op deze manier heb je altijd de gewenste kern temperatuur.
Op de website van de fabrikant staan diverse duidelijke instructie filmpjes.
Wil je ook buiten het bereik van de bluetooth de temperatuur in de gaten houden, dan zou je indien je nog een extra smartphone of tablet hebt deze kunnen gebruiken om van je eigen wifi gebruik te maken.
Zo kan je nog even snel naar de supermarkt als je erachter komt dat je nog een sausje bent vergeten en ondertussen toch de temperatuur in de gaten houden.

Feitjes:
* De maximale temperatuur is voor de kern 100 C en voor de omgevingstemperatuur 275 C.
* De MEATER+ werkt met 1 AAA batterij.
* Een volledig opgeladen thermometer gaat 24 – 72 uur mee alvorens deze weer moet worden opgeladen.

De test:
Je kan via een handig menu instellen wat je wilt klaarmaken en op welke eindtemperatuur je deze wilt hebben. Als het vlees op de grill ligt, dan geeft de app precies aan welke temperaturen (kern en omgeving) er momenteel gemeten worden. Na een paar minuten geeft de app ook aan hoe lang het nog duurt voordat het vlees van het rooster moet worden gehaald. Op dat moment, moet je de pen nog wel in het vlees laten zitten, want dan geeft de app nog aan hoe lang je het vlees moet laten rusten.

Ook is het heel makkelijk om een alarm te zetten. Ik had bijvoorbeeld kip van de grill en patat uit de airfryer. Ik had een alarm gezet op 15 minuten voor einde kooktijd, zodat ik op dat moment de airfryer kon aanzetten en daarmee alles tegelijk klaar had.

PS. Deze thermometer is mij door de fabrikant ter
beschikking gesteld.
De review is mijn persoonlijke mening en 
niet de mening van de fabrikant.