De eerste BBQ van 2021 is een feit.
De overheerlijke varkenshaas sate stond weer een keer op het menu. Samen met gebaaken groenten uit de skillet, mini krieltjes uit de frituur en ene frisse Caesar salade erbij.
Nieuw speeltje
Zojuist is de prijs die ik bij de @firefoodmagazine X-mas Countdown heb gewonnen afgeleverd.
Leuke tafelgrill TrunQY van Artola.
Zodra ik deze ga gebruiken zal ik een review op deze website zetten.
Uitgebreid tafelen met vrienden
Kebab, aardappelblokjes, witte bonen in tomatensaus, tzatziki
Kebab van gemengd gehakt met Italiaanse kruiden. (reverse sear)
Aardappelblokjes eerst gebakken in de skillet daarna warm gehouden in het groente mandje
Witte bonen in tomatensaus uit de skillet (met een beetje tabasco)
2019-10-30 Stifado uit de DO
Voor de verjaardag van mijn vrouw heerlijke Stifado gemaakt.
2019-10-26 4e Dutch oven cookoff
Op 26 oktober 2019 werd alweer voor de 4e keer de Dutch oven cookoff georganiseerd. Het was prachtig weer en zeer gezellig.
Vuur en Vlees 2019 (KCBS)
De wekker ging al vroeg voor een zondagochtend. Om 6:15 mijn bed uit en even ontbijten. Ik moest me om 9:00 melden in Deurne en dat is toch al ruim anderhalf uur rijden. De weersvoorspelling beloofde een prachtige en warme dag. Volop zon en een temperatuur van een graad of 30 C.
Lees verder “Vuur en Vlees 2019 (KCBS)”Springbreak BBQ Contest 2019
Afgelopen weekend was het alweer zover: de 2e editie van “Springbreak BBQ Contest” in Lommel (Belgie) Lees verder “Springbreak BBQ Contest 2019”
Baas BBQ 2019 voorronde Delft
Gisteren (2 maart 2019) was het weer zover. De eerste voorronde van de Baas BBQ 2019 wedstrijd bij de Makro in Delft.
Er deden zes teams mee, waarvan de drie beste doorgaan naar de tv-opnames.
Lees verder “Baas BBQ 2019 voorronde Delft”
Review MEATER+
Eén van de belangrijkste tools die een pitmaster nodig heeft, naast een goede tang (en dan bedoel ik niet je schoonmoeder), is een thermometer.
Nu zijn er veel verschillende thermometers te verkrijgen, zoals:
Thermometers die je even snel in je vlees kan prikken, zoals bijvoorbeeld de Thermapen, maar ook die je gedurende de bereiding in je vlees kan laten zitten. Deze laatste werken over het algemeen met een deel dat je in het dikste deel van je vlees steekt en een gedeelte dat zich buiten de BBQ bevindt. Deze zijn over het algemeen verbonden met een draad.
Het gedeelte buiten je BBQ kan dan eventueel weer via wifi of bluetooth verbonden worden met een draadloze ontvanger of met je telefoon.
Dit werkt allemaal prima, maar wat als je een hele kip of iets anders aan het spit wilt bereiden?
Dan zit deze draad toch behoorlijk in de weg.
Daar is nu een oplossing voor!!!
Lees verder “Review MEATER+”