Wedstrijden menu

Onder het menupunt Wedstrijden bevindt zich een overzicht van de KCBS en SCA wedstrijden in Europa. Ook zullen hier regionale wedstrijden worden vermeld.

De KCBS wedstrijden beginnen over het algemeen op zaterdag en worden dan op zondag “blind” gejureerd. De SCA wedstrijden worden vaak gecombineerd met de KCBS wedstrijden en zijn meestal op zaterdag, zodat er dan ook iets voor het publiek te doen is.

De KCBS wedstrijden bestaan uit vier verplichte categorieen en die worden ook altijd op dezelfde tijden ingeleverd bij de jury.

12:00 Kip
12:30 Pork Ribs
13:00 Pork
13:30 Brisket

De teams maken natuurlijk veel meer klaar dan wat er bij de jury wordt ingeleverd. Alles wat over is, wordt over het algemeen aan het rondlopende publiek uitgedeeld. Dus als je echt goede BBQ wilt proeven, zorg er dan voor dat je rond 11:30 aanwezig bent.