Vuur en Vlees 2019 (KCBS)

De wekker ging al vroeg voor een zondagochtend. Om 6:15 mijn bed uit en even ontbijten. Ik moest me om 9:00 melden in Deurne en dat is toch al ruim anderhalf uur rijden. De weersvoorspelling beloofde een prachtige en warme dag. Volop zon en een temperatuur van een graad of 30 C.

Daar aangekomen eerst een paar foto’s gemaakt van het nu nog rustige terrein. Bij de inschrijving kreeg ik jurytafel #2 toegewezen. Het begon al aardig warm te worden en om 10:00 was de jury meeting. De jury ruimte bleek binnen te zijn in een ruimte met airco. Na de gebruikelijke toespraken en het afleggen van de eed, weer een rondje op het veld gemaakt en met diverse vrienden een beetje bijgekletst. 11:45 warden we weer in de jury ruimte verwacht voor de 1e ronde. 12:00 kip, 12:30 ribs, 13:00 pork, 13:30 brisket. Na deze 4 verplichte categorieen was er ook nog een chefs choice waarbij de voorwaarde was dat het vegetarisch en van de bbq moest komen. Hier deden maar ongeveer de helft van de teams mee.

Na het jureren weer gezellig het veld op en eerst een lekker koud biertje scoren. Die ging er nu wel in. Nog een tijdje met de personen op de stand van DRYA staan praten. Deze verkopen zakken waarmee je thuis vlees kan dry agen in je eigen koelkast. Je hebt dus geen dure dry-aging kast nodig. Binnenkort zal ik hier een testverslag over publiceren. Het was gezellig druk en op een aantal locaties stond de tv aan voor de formule 1. Na de F1 waarbij Max de overwinning behaalde, was het tijd voor de award ceremonie. Hierna ben ik weer in de auto gestapt voor de rit naar huis. Al met al weer een gezellige dag die goed was georganiseerd.